Отборът на Арсенал успя да се добере до инфарктно равенство

...
Отборът на Арсенал успя да се добере до инфарктно равенство
Коментари Харесай

Инфарктна въртележка дари Арсенал с изстрадано първо място в ЛЕ

Отборът на Арсенал съумя да се добере до инфарктно тъждество 2:2 при гостуването на Стандард Лиеж в финален дуел от група F на Лига Европа. Домакините поведоха с 2:0 до 70-та минута, само че единствено в границите на 3 минути Букайо Сака и Александър Лаказет съумяха да спасят скъпоценна точка за състава на Фреди Люнгберг.

По този метод „ топчиите “ сграбчиха първата позиция в групата пред Айтрахт Франкфурт, който позволи цялостен поврат против състава на Витория Гимараеш и загуби с 2:3.

През първото полувреме на дуела гостите бяха по-активния тим на терена, само че положителните намеси на Арно Бодар не разрешиха на Сака и Лаказет да се доберат до попадения.

В началото на второто полувреме домакините от Лиеж шокираха своите посетители. В 47-та минута Самуел Бастиен получи пространство на към 25 метра от вратата на Емилиано Мартинес, след което реши да опитва шанса си. Топката рикошира от тялото на Сократис, след което влетя във вратата на безпомощния пазач на Арсенал.

В 69-та минута очакванията на гостите за първото място в групата понесоха нов тежък удар. Салим Алама се озова в сходно състояние на това, от което означи неговият съотборник Бастиен по-рано. Той също опита шанса си отдалеко и след нов рикошет топката навести вратата на Мартинес за повторно.

Момчетата на Фреди Люнгберг въпреки всичко понижиха резултата върнаха своите очаквания. В 78-та минута един от най-хубавите на терена Букайо Сака съумя да пласира чудесно центриране на главата на Александър Лаказет и французинът нямаше по какъв начин пропусне от броени метри разстояние.

Само 3 минути по-късно частичният поврат беше завършен. Сака и резервата Габриел Мартинели комбинираха пред границата на наказателното поле, след което първият реши да опита мерника си и вкара превъзходен гол в долния ляв ъгъл на вратата на Арно Бодар. Така беше пформено крайното 2:2.

В другият дуел от същата група Айнтрахт Франкфурт позволи цялостен поврат от 2:1 до 2:3, с цел да се провалят в опита си да се възползват от грешката на севернолондонския гранд.

В 8-та минута гостите шокираха немските си домакини. След разиграване отдясно Денис Уил Поха откри с диагонален пас към другия фланг за Рочина, който напредна и разстреля Рьоноу за 1:0.

link2 " >  БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР