Отборът на АЕК Атина стана новият шампион на Гърция, след

...
Отборът на АЕК Атина стана новият шампион на Гърция, след
Коментари Харесай

АЕК Атина триумфира със своята 13-а титла на Гърция

Отборът на АЕК Атина стана новият първенец на Гърция, откакто в последния кръг надигра с 4:0 като хазаин Волос, с цел да подпечата своята 13-а купа на страната.

Точни за " жълто-черните " бяха Стивън Цубер и Мият Гачинович през първото полувреме и Орбелин Пинеда и Дамян Шимански след почивката, които по този метод осигуриха първа успех на клуба в гръцкото състезание след сезон 2017/18 насам.

За столичани пък актуалната акция може да завърши с дубъл, защото на 24 май (сряда) те се изправят против ПАОК в спор за трофея в шампионата за Купата на Гърция.

АЕК Атина приключва шампионата с актив от 83 точки, оставяйки на пет пункта зад себе си състава на Панатинайкос, който водеше през съвсем целия сезон.

В последните четири кръга обаче " детелините " взеха единствено три точки и в последна сметка трябваше да се задоволят със сребърните медали.

Шампионът през последните три сезона Олимпиакос пък остана на 3-та позиция, откакто в последния кръг надигра с минималното 1:0 ПАОК.

Този триумф за гранда от Пирея най-малко към този миг му обезпечава място в квалификациите на Лига Европа през идващия сезон, само че в случай че ПАОК победи с Купата на Гърция то точно отборът от Солун ще играе във втория по мощ европейски клубен шампионат, до момента в който Олимпиакос ще би трябвало да се задоволи с място в Лигата на конференциите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР