От здравето на червата зависи и психологическото състояние на човека.

...
От здравето на червата зависи и психологическото състояние на човека.
Коментари Харесай

Чревните микроби предизвикват социофобия

От здравето на червата зависи и психическото положение на индивида. Доказано е, че те създават повече серотонин от мозъка, което има позитивен резултат върху настроението. Учени от Обединеното кралство за следващ път са се убедили какъв брой е значимо да се грижим за червата. В изследване, ориентирано към схващане на аргументите за общественото обезпокоително разстройство или обществената уплаха, те стигат до извода, че чревните микроби играят забележителна роля в прогресирането на заболяването.

За да открият този факт, специалистите взели фекални проби от шестима здрави хора и от същия брой доброволци, страдащи от обществено обезпокоително разстройство. Техните чревни микроби били трансплантирани в опитни мишки. След това гризачите били подложени на серия от проби, с цел да се дефинират измененията в държанието им.

Оказало се, че животните с микроби от хора със обществено обезпокоително разстройство стартират да изпитват боязън от роднините си и се пробват да стоят настрани. Мишките, на които са дадени микроби от здрави участници, нямат проблем да открият контакт със себеподобните си.

Според един от създателите на проучването насъбраните данни в бъдеще ще оказват помощ в търсенето на способи за лекуване на обществената уплаха. Ученият отбелязва също, че елементарен и ефикасен метод за поддържане на естествена чревна микрофлора и затова за обезпечаване на добра мозъчна активност е да се ядат ферментирали храни: кисело мляко, сирене, самун с мая и кисело зеле.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР