От здравето и правилното функциониране на сърцето зависи качеството ни

...
От здравето и правилното функциониране на сърцето зависи качеството ни
Коментари Харесай

Връзката между магнезиевия дефицит и сърцето

От здравето и вярното действие на сърцето зависи качеството ни на живот, включително и нашата физическа интензивност. Ежедневно обаче сърдечно-съдовата ни система е изложена на опасности. Да не забравяме и фактa, че точно сърдечно-съдовите са измежду най-честите затруднения след прекаран ковид. Затова е значимо да се грижим за сърцето непрестанно, като си набираме нужните за вярното му действие микроелементи. Като може би най-важният измежду тях е магнезият!

За връзката сред магнезия и сърдечно-съдовата система и по какъв начин да си набираме оптимални дози магнезий, потърсихме мнението на доктор Тодор Банов - експерт по кардиология, болница " Тракия " и " Кардио Арт – МЦ “ гр. Стара Загора
Д-р Банов, каква е връзката на магнезия със сърдечно-съдовата система?
Магнезият е един от главните йони, които вземат участие в ритъмно - проводната система на сърцето. Затова минералът повлиява всевъзможни нарушавания в сърдечния темп, които могат да провокират сърцетуптене, възприятие за прескачане на сърцето,  изнемощялост.

Магнезият повлиява и пациентите със сърдечна непълнота. Често при тях се следи нараснало обособяване на магнезий с урината, а приемът на медикаменти в допълнение могат да влошат нещата и да докара до недостиг на по този начин значимия минерал. Приемът на магнезий може да понижи риска от евентуални затруднения, свързани със сърдечната непълнота.
Как да си набавим нужното количество магнезий и да се предпазим от сърдечно-съдов случай?
В моята процедура аз се поверявам на . Продуктът съдържа 500 мг чист магнезий в особено създадена ДЕПО таблетка с две етапи на деяние и прибавен витамин В6.

Първата фаза се дължи на магнезиевия цитрат, който елементарно и бързо се всмуква в храносмилателния тракт. Така се задействат енергийните процеси. Един от тях е производството на АДФ (аденозинтрифосфат) – главен източник на сила за клетките.

Втората фаза се дължи на магнезиевия оксид. Той има постепенно освобождение от таблетката, което му разрешава да се отделя поетапно в дребни дози. Така тялото получава нужното количество магнезий през целия ден.

Редовният банкет на подкрепя естествената функционалност на сърдечния мускул, нервите и мускулите.



Но за какво магнезият е толкоз значим за естественото действие на сърдечно-съдовата система?

Магнезият е един от най-важните минерали, чиято функционалност е да защищава от увреждания на мускулната тъкан на сърцето. Той има основна роля за ритмичното и вярно редуциране и разпределяне на сърдечния мускул. Магнезият е обвързван с над 300 ензимни реакции в организма, измежду които са регулирането на кръвното налягане, гликемичният надзор при съществуване на диабет, както и доста други. Той също по този начин взе участие в производството на сила, основаването на ДНК и играе значима роля в мускулната контракция.

Материал, оповестен в Health Guide на 21 юли 2020 година, основан на научни изследвания от доктор Chimene Richa към Университета в Мериленд, разкрива някои от изгодите за сърцето от приема на магнезий, както и механизмите му на деяние:

Нормалните равнища на магнезий могат да бъдат от изгода за сърцето и сърдечно-съдовата система по няколко метода:

Поддържа ритъма на сърцето
Мускулните кафези в сърцето и кръвоносните съдове имат йонни транспортни канали, които придвижват йони като натрий, калий и калций, както вътре, по този начин и отвън клетките, причинявайки мускулни контракции. Магнезият е нужен, с цел да работи тази йонна помпа и оказва помощ на сърцето да изпомпва с постоянен темп. Магнезиевият недостиг може да докара до аритмии, които от време на време могат да бъдат съдбовни.
Стабилизирайки миокардната клетка, магнезият косвено редуцира риска от появяването на аритмии.

Спомага за контролиране на кръвно налягане
Дефицитът на магнезий води до струпване на калций, което от своя страна предизвиква конвулсии на сърцето и кръвоносните съдове и може да докара до нараснало кръвно налягане. Наличието на магнезий понижава количеството калций в клетките и разрешава на сърцето и кръвоносните съдове да се провиснал, като по този метод евентуално понижава кръвното налягане.

Магнезият и рискът от сърдечно-съдови болести
Магнезият може да повлияе за понижаване риска от сърдечни болести, показва проучване на National center for Biotechnology information. Дефицитът на магнезий усилва риска от инфектиране и увреждане на стените на кръвоносните съдове, дружно с отлаганията на холестерол в коронарните кръвоносни съдове.

Магнезий при пост-COVID синром
Сред най-честите признаци при пост-COVID положенията са лесната уморяемост и изнемощялост, чувство за непрекъснато безсилие, усложнения в мисленето и концентрацията (т.нар. „ мозъчна мъгла “). Магнезият може да повлияе тези положения, защото една от главните му функционалности е да управлява предаването на нервните импулси и процесите на възбуденост и задържане в основния мозък. Той играе значима роля при бодърствуване, нарушение на енергийния баланс, поява на депресивни положения и тревога, а също способства за понижаване възприятието на изнемощялост и отмалялост, за естественото произвеждане на сила.
 a
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР