От вчерашната среща (на Букурещката деветка“ – бел. ред.) е

...
От вчерашната среща (на Букурещката деветка“ – бел. ред.) е
Коментари Харесай

Екатерина Димитрова, ПанЕвропа: Докато Байдън върви свободно в Киев, Путин се изолира от света

„ От вчерашната среща (на „ Букурещката деветка “ – бел. ред.) е значимо да се каже, че всички водачи, в това число и българският президент, са подписали декларацията, която признава, че Русия сега е най-пряката и значима опасност за сигурността на сътрудниците от НАТО, както и на тези девет страни. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ Екатерина Димитрова от „ ПанЕвропа България “. По нейните думи срещата през вчерашния ден е била доста знакова заради наличието на американския президент Джо Байдън и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Димитрова уточни, че в декларацията се дава поръчка за поддръжка на страните, изложени на съветско въздействие, като Грузия, Босна и Херцеговина и Молдова.
Ключови са думите на американския президент, че поддръжката за Украйна е основна и че страните от „ Букурещката деветка “ най-добре знаят какво е заложено на карта.
„ Не единствено, че Байдън беше в Украйна, само че той е първият актуален американски президент, който посещава военна зона, върху която американците нямат надзор. Но и фактът, че той вървеше свободен по улицата, до момента в който Путин се изолира тотално от останалия свят “, разяснява Димитрова изненадващата аудиенция на Байдън в Украйна.

По думите на Димитрова е значимо да се покаже, че България има единна позиция, а не такава, която се трансформира според от политическата конюнктура.

Според анализатора политическите водачи в Европа са проспали заплахата от съветската инвазия в Украйна, а продължителността на войната няма по какъв начин да се предвижда.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР