От утре потребителите на Facebook и Instagram в Европа получават

...
От утре потребителите на Facebook и Instagram в Европа получават
Коментари Харесай

Платените Facebook и Instagram без реклами стартират от утре в Европа

От на следващия ден потребителите на Фейсбук и Instagram в Европа получават опция да се абонират за платени версии без реклами на двете обществени мрежи.

Целта е да се спазят строгите правила за дискретност на данните на континента, заяви компанията майка Meta. 

От ноември потребителите на десктоп браузъри могат да заплащат по 9,99 евро на месец, до момента в който потребителите на iOS или Android ще заплащат почти 13 евро. По-високите цени отразяват комисионите, начислявани от Apple и Гугъл при заплащания в приложенията, съобщи компанията в обява в блога си.

Таксата ще покрива всички свързани сметки във Фейсбук и Instagram до март, когато Meta ще стартира да начислява 6 евро за всеки спомагателен акаунт.

Американският софтуерен колос вкарва опцията за абонамент, откакто висшият съд на Европейския съюз постанови, че според строгите правила на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни Meta би трябвало първо да получи единодушие, преди да демонстрира реклами на потребителите. Решението заплашва способността на компанията да печели, като приспособява реклами за обособени консуматори въз основа на техните онлайн ползи и цифрова активност.

Компанията съобщи, че въпреки да има вяра в " поддържания от реклами интернет ", тя почита " духа и задачата на тези разрастващи се европейски разпореждания " и се ангажира да ги съблюдава.

Платената алтернатива " балансира условията на европейските регулатори, като в същото време дава избор на потребителите и разрешава на Meta да продължи да обслужва всички хора ", съобщи Meta.

Потребителите на възраст 18 и повече години в 27-те страни членки на Европейски Съюз, както и в Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, към момента ще могат да избират дали да продължат да употребяват Фейсбук или Instagram с реклами.

Meta съобщи, че изследва по какъв начин да " обезпечи на младежите потребно и отговорно рекламно прекарване " поради европейското решение за отбрана на персоналните данни.

Преди четири дни Meta разгласи по-високи доходи за третото тримесечие, подкрепени частично от нарастването на продажбите на реклами. За интервала от юли до септември компанията е спечелила 10,91 милиарда евро, което е повече от 4,14 милиарда евро за същия интервал на миналата година. Приходите са се нараснали с 23% до 32,2 милиарда евро от 26,12 милиарда евро.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР