От утре - 10 октомври - в София се поставя

...
От утре - 10 октомври - в София се поставя
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова метростанция - в кв. Обеля

От на следващия ден - 10 октомври - в София се слага първа копка на нова метростанция в кв. " Обеля ", заяви Столична община. 

Мястото на събитието ще бъде на площадката над пътния тунел на бул. " Панчо Владигеров ", който се намира на запад от жп линията София-Волуяк.

Тази нова метростанция ще бъде интегрирана в общ интермодален транспортен хъб, включващ метро, жп превоз и автобусен превоз. Станцията ще разполага с три изхода, от които два ще свързват с жп спирката и съответните перони посредством асансьори, ескалатори и стълбища.

Проектът ще бъде изпълнен без да се постанова затваряне на бул. " Панчо Владигеров ", улица " Обелско шосе " или вътрешните улици в жилищния комплекс " Обеля-1 ", акцентират от общината. Това ще се реализира посредством осъществяване на строителството на етапи и временно пренасочване на придвижването.

През това време линиите 1 и 2 на метрото ще продължат да действат обикновено.

На 10 октомври ще създадат публична първа копка на новата метростанция в София. Церемонията ще се организира на площадката над пътния тунел на бул. „ Панчо Владигеров ”, западно от жп линията София-Волуяк, оповестиха от Столичната община. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР