Русия въведе на въоръжение междуконтиненталната балистична ракета Булава за изстрелване

...
Русия въведе на въоръжение междуконтиненталната балистична ракета Булава за изстрелване
Коментари Харесай

Русия въведе на въоръжение балистичната ракета Булава

Русия вкара на въоръжение междуконтиненталната балистична ракета " Булава " за изстрелване от подводници , оповестява " Ройтерс ".

Тя е основен детайл в модернизацията на нуклеарния боеприпас на страната.

Главният конструктор на ракетата Юрий Соломонов съобщи, че приемането ѝ е оповестено с декрет от 7 май - денят, в който президентът в Кремъл.

От началото на войната в Украйна съветският водач предизвестява Запада, че директната интервенция на НАТО може да провокира нуклеарен спор . През март той съобщи, че не има вяра, че Съединените щати " бързат " към това, само че акцентира, че съветските нуклеарни сили са механически подготвени.

" Булава " е създадена по стратегия, почнала през 90-те години на предишния век, и е проектирана за разполагане на съветските подводници от клас " Борей ".
 Русия тества нова нуклеарна подводница
Русия тества нова нуклеарна подводница

Новата съветска атомна подводница " Император Александър III " извърши сполучливо тестово изстрелване

През ноември предходната година Министерството на защитата заяви, че една от тези подводници е изстреляла сполучливо " Булава " от подводна позиция в Бяло море край Северна Русия и е поразила цел на хиляди километри на полуостров Камчатка в Далечния изток.

По данни на ТАСС съветските Северен и Тихоокеански флот към този момент включват седем подводници " Борей ", като всяка от тях носи 16 ракети " Булава ". Соломонов е основен конструктор в Московския институт по топлотехника, който е създал и съветските междуконтинентални балистични ракети " Топол-М " и " Ярс ".

Според плана за противоракетна защита към основания във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания " Булава " има 8 300 км обхват на деяние и потребен товар от до 10 голям брой без значение ориентирани летателни апарата за наново влизане (MIRVs), способни да доставят нуклеарни бойни глави към разнообразни цели.
 В Съединени американски щати виждат
В Съединени американски щати виждат " превю на края на цивилизацията " в изстрелване на съветските ракети " Булава "

" Хубаво е, че беше просто тестване "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР