Германия трябва да намери начини да убеди хората да се

...
Германия трябва да намери начини да убеди хората да се
Коментари Харесай

Германия се чуди как да привлече повече войници

Германия би трябвало да откри способи да убеди хората да се запишат за военна кариера, защото страната гледа на наборната военна работа като на вероятен метод да ускори своята дълго подценявана защита, изключително със засиленото напрежението с Русия. Това съобщи канцлерът Олаф Шолц на 14 май по време на визитата си в Швеция, представен от " Ройтерс ".

" В последна сметка става дума за това по какъв начин можем да убедим задоволително дами и мъже да работят в Бундесвера и да си намерят работа там ", сподели Шолц.

Швеция е страна, която вкара , откакто Русия анексира Крим през 2014 г

В Швеция сред 5 000 - 6 000 млади мъже и дами са избирани за военна работа всяка година , само че държавното управление желае да усили този брой до 10 000, което значи, че към един на всеки 10 младежи ще би трябвало да премине главното образование.
 Германия прикани за поддръжка на Киев на фона на съветската атака в региона на Харков
Германия прикани за поддръжка на Киев на фона на съветската атака в региона на Харков

Берлин упорства за по-ефективна помощ за украинската защита

Войната в Украйна провокира спор в Германия по отношение на повторното въвеждане на системата тъй като въоръжените сили на Бундесвера се борят с намаляващия брой бойци в миг, когато Берлин дава обещание невиждано усилване на защитата на нацията. В Германия не е имало наборна тегоба от 2011 година

Борис Писториус , немският министър на защитата, член на социалдемократите на Шолц, разпореди на министерството си да изследва евентуални модели за наборна военна работа.

Християндемократите (ХДС), главната опозиционна партия в Германия, се ангажираха да вкарат още веднъж военната работа, в случай че завоюва националните избори следващата година.

Писториус разказва шведската система като модел за подражателство. Швеция образова наборници, само че употребява единствено толкоз доброволци, колкото са нужни на професионалната войска. Германското министерство на защитата занапред ще показа своя документ с препоръчани модели.

" Никоя страна няма съвършен модел и всеки почита другите страни, употребявайки разнообразни модели по разнообразни исторически аргументи ", сподели шведският министър председател Улф Кристершон  след диалога си с Шолц. " Мисля, че за нас този модел работи добре ", добави той.
 Част от немската войска минава под командването на НАТО до 2025 година
Част от немската войска минава под командването на НАТО до 2025 година

Бундесверът ще се концентрира върху отбраната на Североизточна и Централна Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР