От утре, 10 май, Европейският съюз ще живее на кредит,

...
От утре, 10 май, Европейският съюз ще живее на кредит,
Коментари Харесай

От утре ЕС ще живее на кредит

От на следващия ден, 10 май, Европейският съюз ще живее на заем, тъй като е изчерпал естествените запаси, които планетата може да обнови за една година, сочи отчет на неправителствената организация Глобал футпринт нетуърк, представен от международните организации.

" От петък европейците ще живеят на заем. Това значи, че в случай че целият свят живее като тях, то човечеството ще е изконсумирало всичките естествени запаси, които планетата може да обнови за една година ", акцентира неправителствената организация в отчета си, който се разгласява две седмици преди европейските избори.

Риболов, земеделие, лесовъдство, строителство, въглероден отпечатък, в случай че човечеството използва колкото европейците, то то би имало потребност от 2,8 сини планети, означават създателите на отчета. В Европейски Съюз живеят 7 % от популацията на света, а те гълтам 20 % от биокапацитета на Земята.

Това състояние се утежнява непрестанно: през 1961 година денят, в който е бил надвишаван този индикатор е бил 13 октомври. Нещата да варират съгласно районите - тази година Люксембург е достигнал прага още в средата на февруари, а Румъния ще го прекрачи в средата на юни.

Това е недостиг, който ние продължаваме да усилваме от година на година, като вземаме назаем запаси от Земята, от други страни и от бъдещите генерации, със страдание установи Световният фонд за дивата природа, представен от Българска телеграфна агенция.

В международен мащаб хората също използват доста над опциите за обновяване на ресурсите и всяка година денят на достигането на този предел идва по-рано. През 2018 година това беше 1 август, а през 1997 година - краят на септември.

Призоваваме политиците да вземат ограничения, отговарящи на висотата на залозите. Решения има, само че те би трябвало да бъдат задействани още в този момент, прикани френската мореплавателка Изабел Отисие, която е президентка на Световния фонд за дивата природа във Франция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР