От умора до проблеми с костите - млечните продукти могат

...
От умора до проблеми с костите - млечните продукти могат
Коментари Харесай

9 причини да откажем прясното мляко

От отмалялост до проблеми с костите - млечните артикули могат да бъдат в основата за някои в действителност неприятни здравословни проблеми. Именно по тази причина постоянно, когато подготвяте листата си за извършване на покупки, се запитайте: „ Дали не е по-добре да оставя прясното мляко отвън листата с покупки? "

1. През множеството време се чувствате изтощени Прясното мляко съдържа опиатни молекули, които са измежду основните виновници по тази причина ние да се усещаме по-уморени от всеки път, та дори и заспали. Но не бързайте да се радвате, това никога не значи, че ще се радвате на по-качествен сън. Прясното мляко е мъчно смилаемо, което затруднява и изморява тялото ни. Тялото ни се пробва да създаде повече сила с цел да разгради млякото и по този метод, цикълът ни на сън се нарушава.

2. Поява на акне Проучванията сочат, че точно обезмасленото мляко усилва рискът от появяването на акне измежду младежите и младежите. Прясното мляко оказва въздействие върху хормони като инсулин да вземем за пример. Освен това, ниското наличие на мазнини в прясното мляко може да окаже отрицателно въздействие на здравето на кожата.

3. Проблеми с храносмилането Повече от 65% от международното население страда от нетърпимост към лактоза, и това не е напълно инцидентно. Въпреки, че кърмата съдържа лактоза, прясното краве мляко е в пъти по-трудно за асимилиране от организма на човек. Оплаквания като гадене, отичане на корема и газове биха могли да ви подскажат, че може би е време да се откажете от приема на този млечен артикул.

4. Болки в мускулите Прясното мляко, единствено по себе си е висококиселинно, а това е причина за възпалителни процеси в организма. От сходни възпаления биха могли да пострадат както ставите, по този начин и мускулите. Ако сте от хората, които упражняват постоянно и ви е мъчно да се възстановите от мускулната тресчица, която ви е връхлетяла, то значи е време да преустановите и да намалите потреблението на млечни артикули.

5. Мозъчна мъгла Терминът „ мозъчна мъгла " в действителност не е болест, а признак. Това е положение, в което се появяват проблеми с паметта, умствена неизясненост и неспособност за фокусиране. Дори и аргументите да са други, прекаляването с млечните артикули също би могло да задейства признаците на „ мозъчната мъгла ", поради високия % на казеин в млякото, което от своя страна провокира подправено възприятие на задоволство. Много от проучванията сочат, че точно намаляването на потреблението на прясно мляко, може да спомогне при битката с депресията.

6. Алергии и други кожни положения Ранните признаци на алергии след потреблението на млечни артикули са запек, колики и диария. Понякога алергиите към млякото биват обърквани с непоносимостта към лактоза. Около 5% от децата развиват алергия към мляко, до момента в който сходни алергии могат да се развият и в доста по-зряла възраст. Пример за алергия от мляко е екземата. В случай, че се сблъскате с екзема, пробвайте да елиминирате млечните артикули от менюто си и забележете дали въпреки всичко положението ви се усъвършенства. 7. Висок холестерол Холестеролът в кръвта се „ зарежда " непосредствено от метода, по който се храним. 100 грама краве мляко съдържа почти 10 грама холестерол, което го прави извънредно рисково, в случай че бива одобрявано всекидневно в огромни количества.

8. Костите ви стават по-лесно чупливи Калцият е главен детайл при развиването на костите и тяхното здраве, изключително през детството. Въпреки тази добра вест, безусловно всички млечни артикули и останалите скотски протеини са високо киселинни, което от своя страна понижава приема на калций за организма. По-висок риск от счупвания има при дамите, които пият по 3 или повече чаши прясно мляко на ден, сочи проучване, оповестено в IFLS

9. Тялото става стабилно на медикаменти Въпреки че не трябва да упрекваме самото мляко, така наречен антибиотици, които се дават на кравите, биха могли да повлияят директно на нашето здраве. Да, медикаментите за жизненоважни за здравето на животните, само че въпреки това се провокира едно развиване на антимикробни резистентни бактерии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР