От тази година в сила е ново данъчно облекчение -

...
От тази година в сила е ново данъчно облекчение -
Коментари Харесай

Ново: Получаваме данъчно облекчение за ремонт на дома си

От тази година в действие е ново данъчно облекчение - за ремонт за неподвижен парцел.

Данъчно облекчение ще може да се употребява, в случай че при ремонт на жилище за платените средства за труда на майстора е дадена касова записка или документ.

Той би трябвало да е стойност 2000 лв., а отстъпката е 200 лв. и разхода ще се впише в данъчната декларация на притежателя на жилището. Отстъпката важи единствено за труда на майстора, но не и за вложените строителни материали.

От друга страна майсторът трябва да е регистриран търговец. Така ще има по-голяма бистрота и отчетност. 

Облекчението е в размер на 200 лева или с данъчната терминология 2000 лева данъчна основа, като това са именно разходите за труда на майсторите.

Имотът би трябвало да е на територията на страната, а лицето искащо облекчението, да е притежател ли съсобственик на жилището.

Ремонтът би трябвало да е осъществен от локално лице или жител на Европейски Съюз. Нужни са и документи за действително осъществения ремонт. Тези документи не се подават с данъчната декларация, само че може да се изискат при инспекция.

Човекът, направил ремонта, и притежателят на жилището, не би трябвало да са в хипотезата на свързани лица, прецизираха от Национална агенция за приходите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР