С Деня на курсантското управление, който се провежда днес, завършва

...
С Деня на курсантското управление, който се провежда днес, завършва
Коментари Харесай

Ден на курсантското управление се провежда днес в Морско училище

С Деня на курсантското ръководство, който се организира през днешния ден, приключва Международна курсантска конференция, която се организира във ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “. Форумът е част от Международна седмица, в която вземат участие курсанти и кадети от военни академии от Румъния, Полша, Северна Македония, Нидерландия, Украйна, Азербайджан и Гърция.

Конференцията е под наслов " 20 години България в НАТО “ и има за цел обмяна на опит сред курсантите от партньорските страни. През седмицата задграничните курсанти участваха, с изключение на в конференцията, и в междуекипажно съревнование на ВВМУ, както и в Airsoft конкуренция.

Заместник-кметът по публичния ред и сигурността Илия Коев на община Варна участва на формалната гала във връзка Деня на курсантското ръководство. Събитието се организира във Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров " и тази година съответствува с честването на 20-годишнината от участието на България в НАТО и 75-годишнината от основаването на Евроатлантическия съюз.

На специфична гала на плаца на висшето заведение, управителният състав на учебното заведение алегорично съобщи за ден властта на курсантите - петокурсници. В рамките на днешния ден бъдещите лейтенанти имат законното право да вземат управителни и управнически решения в отделите и службите във ВВМУ. На мястото на началника на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров, бе определен курсант - мичман Димо Савов.

В церемонията взеха присъединяване курсанти от Грузия, Румъния, Украйна, Нидерландия, Гърция, Северна Македония, Азербайджан и Полша. Чуждестранните студенти гостуват на варненското висше учебно заведение във връзка Международната курсантска седмица, в която се включват в разнообразни лекции, учения и спортни мероприятия.

На събитието участваха още заместник-министърът на защитата Иван Пейков, заместник-областният шеф Огнян Рачев, управленията на ВВМУ и Военноморските сили, представители на Варненска и Великопреславска света митрополия, командири на военни формирования.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР