От свое име и от името на ръководството на Националния

...
От свое име и от името на ръководството на Националния
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Призовавам НС да отхвърли оставката на Делян Добрев

От свое име и от името на управлението на Националния фронт за избавление на България приканвам съдружните сътрудници от ГЕРБ и Народното събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев. Това декларира в известие, публикувано от пресцентъра на НФСБ, неговият ръководител и вицепремиер Валери Симеонов.


Оставката е подадена под голям медиен напън и политически обвинявания, които все още лежат само върху клюки. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за разпра и лов на вещици, счита Симеонов.

„ Работил съм с Делян Добрев в две парламентарни комисии и съм придобил усещания за него като един честен политик и специалист със задълбочени познания в енергетиката и стопанската система. Резултатите от неговата активност като министър и депутат също приказват сами за себе си - въвеждане на структурни ограничения за висока успеваемост на държавните политики в енергетиката и ограничение на корупцията. Именно той като министър постави основите на енергийните промени, които през днешния ден се ползват и с помощта на които стартира оздравяването на енергетиката. Зад днешната политическа офанзива стоят евентуално тъкмо засегнатите от тези структурни промени олигарси “, показва Валери Симеонов.

 Делян Добрев подаде оставка Делян Добрев подаде оставка
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка от всички позиции, които заема, поради офанзивите на Българска социалистическа партия по абсурда с кмета на Хасково. Той се отдръпва от...

Това са обстоятелствата. Що се отнася до спекулациите и политическите обвинявания, които не почиват на обстоятелства, а на внушения, то задоволително провали бяха нанесени с оставките на упрекнатите в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе насочен нито един укор, прибавя Симеонов.

Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели фамилии изчезваха в лагерите единствено поради връзките си с някой „ обезсърчителен “, или във времената на ранния социализъм в България, когато цели семейства бяха репресирани заради връзка с някой " зложелател на народа ". Как никой не зададе въпроса дали тези хора са експерти и са си правили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена глоба, декларира водачът на НФСБ.
 Корнелия Нинова: ГЕРБ се разпадат от вътрешната страна Корнелия Нинова: ГЕРБ се разпадат от вътрешната страна
Във връзка с напрежението в Хасково водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че ГЕРБ се разпадат от вътрешната страна. Тя счита, че става въпрос за съществени проти...

„ Тази офанзива бе инициирана от една непривлекателна персона, почнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влезнала в телевизионната публицистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която постоянно има единствено една „ истина “ и в никакъв случай две страни. Спрямо такива като нея, би трябвало да се ползва единствено и само законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа акция по повод построяването на защитното преградно оборудване по границата с Турция “, показва Валери Симеонов.

Призовавам Делян Добрев да употребява всички законови средства, с цел да изтрие петното на клеветите и накаже клеветниците. Неговата политическа кариера не би трябвало да бъде жертва на клеветническа акция. Управляващите през днешния ден партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при потвърдени обвинявания в аморално или нелегално държание. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е присъщ за Българска социалистическа партия, декларира Симеонов.

Казусът „ Добрев “, обаче, е радикално друг, защото става въпрос за недоказани обвинявания. Апелирам към управлението на ГЕРБ за повече здрав разсъдък, а към Делян Добрев - за повече кураж, отговорност и издръжливост, приключва Валери Симеонов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР