От срещата на върха на НАТО можем да очакваме една

...
От срещата на върха на НАТО можем да очакваме една
Коментари Харесай

Гърдев: НАТО сменя концепцията за войната в Украйна, ще разчита на формирования във фланговата зона

" От срещата на върха на НАТО можем да чакаме една нова и осъвременена идея във връзка със събитията, които се случиха преди месец – войната в Украйна ".

Това сподели в изявление за предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт " на БНР интернационалният анализатор Димитър Гърдев:

" До момента силите на НАТО бяха в такава подготвеност, която в действителност предполагаше, че войните се водят единствено по наш избор и единствено където ние желаеме, само че сега към този момент нещата са други и това значи, че ние би трябвало да имаме напълно нова конструкция и нова форма на бойна подготвеност. Най-вероятно ще се разисква това предложение, което е да се изградят бойни единици с подготвеност за деяние от 10, от 30 и от 180 дни, което значи, че тези същите формирования или съединения би трябвало да бъдат в тази подготвеност. Освен това да са изцяло обезпечени с бойна техника, персонален състав, с нужното снаряжение, с нужните муниции и те да бъдат във фланговата зона, източния фланг на блока, което нас също ще ни касае ".

" Другото, което може би ще се разисква, това е предлагането на Полша за изпращане на контингент от 10 000 индивида в Украйна под формата на мироопазваща задача, само че тук срещаме сериозната опозиция на най-важната страна – на Съединените щати ", добави още интернационалният анализатор.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР