От Синода зоват да се молим за оздравяването муНе се

...
От Синода зоват да се молим за оздравяването муНе се
Коментари Харесай

Патриарх Неофит приет във ВМА с белодробно заболяване

От Синода зоват да се молим за оздравяването му
Не се появява обществено от месец

Патриарх Неофит е признат в болница с белодробно заболяване. Това оповестиха от канцеларията на Светия Синод. Негово Светейшество е във във Военномедицинска академия.

“Призоваваме клира и правилния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото излекуване и възобновяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна само информацията, оповестена от Светия Синод на БПЦ-БП ”, споделиха още от Светия Синод.

За влошеното здраве на патриарха от дълго време се знае. Главата на БПЦ не се е появявал обществено от един месец, а през последните дни Светият Синод в съвсем цялостен състав организира значими срещи с президента Румен Радев и с високопоставени политици и дипломати и отсъствието на Негово Светейшество породи още веднъж клюки, че той е болен и е на легло.

Тревогите за здравословното положение на 78-годишния патриарх се ускориха, откакто на 23 ноември съвсем всички митрополити участваха в тържествената литургия за храмовия празник на патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски ”, а патриаршеският трон в църквата остана празен.

През септември предходната година българският патриарх беше в болница заради обостряне на хроничните му болести.
Неофит бе определен за за предстоятел (патриарх) на Българската православна черква и митрополит на Софийската епархия  през 2013 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР