От шоколадовия гигант Nutella потвърдиха, че са променили рецептата си,

...
От шоколадовия гигант Nutella потвърдиха, че са променили рецептата си,
Коментари Харесай

Промениха рецептата на Nutella

От шоколадовия колос Nutella потвърдиха, че са трансформирали рецептата си, което провокира голяма реакция измежду почитателите на марката.

Центърът за отбрана на потребителите в Хамбург заяви на Фейсбук страницата си, че бурканче течен шоколад от италианската марка в този момент съдържа 8.7% обезмаслено мляко на прахуляк, за разлика от преди, когато този % е бил 7.5%.

Заключенията са направени въз основа на разбор на етикета на продукта, оповестява Daily Mail.
" Качеството... и всички други характерности на Nutella остават същите ", показват от Ferrero Group.

Германското дъщерно сдружение на компанията заявява още, че е направило " промяна " в шоколада, както доста марки постоянно вършат с продуктите си.

Същевременно потребителската асоциация отбелязва, че цветът му е станал по-светъл заради смяната в рецептата.

" Тъй като цветът на новата Nutella е по-светъл, ние работим върху догатката, че обезмасленото мляко на прахуляк е добавено за сметка на какаото ", показват от Центъра за отбрана на потребителите, отбелязвайки, че от Ferrero не са длъжни да разкриват количеството какао в Nutella.

Много фенове на течния шоколад обаче показаха съжалението си в обществените медии, че рецептата е изменена.

Количеството захар в Nutella, което към този момент възлиза на половината от продукта, също се е нараснало - от 55.9 на 56.3%, съгласно организацията.

Марката беше забъркана в скандал в Унгария, където локалната Агенция за сигурност на храните разгласи, че бурканчетата, продавани в страната, наподобява са " по-малко кремообразни " – спрямо тези, продавани в Австрия. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР