От Продължаваме промяната сме против добива на шистов газ в

...
От Продължаваме промяната сме против добива на шистов газ в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Против сме добива на шистов газ в Добруджа, той крие рискове

От " Продължаваме промяната " сме срещу добива на шистов газ в България. Това разгласи пред bTV съпредседателят на партията Кирил Петков.

Той разяснява думите на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, съгласно който отговорът за енергийната самостоятелност на България не е в чужбина, а в капацитета за рандеман на шистов газ.

Темата беше настояща у нас преди 10 години, когато Народното събрание наложи мораториум върху добива на шистов газ.

" Хидравличното разтрошаване на територията на Добруджа носи повече опасности. Не мисля, че е удачно от Съединени американски щати да ни дават препоръки по този въпрос. Ние сме за диверсификация на енергийните източници. Да вършим хидравлично разтрошаване в житницата на България сме изрично срещу ", добави Петков.

" Ясно желая да кажа, че това, което някогашният основен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е споделил, съгласно нас е геополитически неточно и не би трябвало никой, от която и да е страна, да ни дава такива препоръки. Ние сме " за " диверсификация - от азерски газ, полутечен газ, за търсене на газ в Черно море, само че не и за хидравлично разтрошаване на житницата на България ", разяснява тематиката и пред Нова тв някогашният министър председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР