От Продължаваме Промяната обвиняват Има такъв народ за провала на

...
От Продължаваме Промяната обвиняват Има такъв народ за провала на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: ПП обвинява ИТН, за не признае некадърността си

От " Продължаваме Промяната " упрекват " ИТН " за неуспеха на управническата коалиция и рухването на държавното управление, тъй като другояче би трябвало да признаят, че са позволили доста неточности. Това сподели ръководителят на парламентарната група на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов пред Нова телевизия в неделя

" Ние, като ръководещи, по метода, по който работихме, с какво помогнахме в рецесията? Направиха се сумати неточности, които рефлектират върху живота на всеки един от нас. От Има Такъв Народ се опитахме да създадем каквото можем, бяхме упрекнати, че сме вътрешна съпротива и зложелател номер 1. Така приказват, тъй като другояче би трябвало да си признаят, че са некадърни, че са взимали неверни решения и ние сме били прави. Мога да извадя обстоятелства за нашето изказване, те не могат за тяхното”, сподели Йорданов.

Като образец даде падналите в Конституционния съд решения на Народното събрание за избор на Станислав Тодоров за избор на енергийния регулатор и за съдийските квоти на спецсъда. Според Йорданов началникът на кабинета на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова, звъннала на депутата на Ива Митева от Има Такъв Народ да махне параграф в препоръчан от партията параграф за промени в закона за енергетиката за избора на началник на регулатора.

" Носим виновност с тях, само че в случай че не го бяхме създали, риториката става тази - Има Такъв Народ желае спесцъдът и остарелият КЕВР да останат. Когато сходно нещо се случи 4-5 пъти, най-после когато напуснем поради Северна Македония, те споделят, че стопираме битката с корупцията ", уточни Йорданов.

" След 47-ия парламент, следва 48-ият. Къде ще бъдем, взема решение гласоподавателят. Тези партийни, лозунгарски истории в никакъв случай не са ни привличали. На изборите вземат решение хората и ще бъдем там, където ни слагат. Имам някакви упования и учредения, само че е ненужно да обсъждаме отсега”, разясни депутатът от Има Такъв Народ.

Той изрази изненадата си, че Вътрешна македонска революционна организация желаят да са в коалиция с Има Такъв Народ.

" Няколко пъти казахме, че това е парадокс. Всеки може да приканва някакви неща. Никога не сме и няма да се явим в коалиция, още по-малко с ВМРО”, сподели още депутатът, който преди дни разгласи, че Има Такъв Народ се явява на предварителния избор сама и против всички.

" В момента са единствено спекулации и помпане на мускули, като боксьори преди боксов мач. Когато пристигна действителността след изборите, трябват 131 депутати, с цел да има ръководещо болшинство. От там нататък кой с който е непосредствен. Ако няма договаряне, отиваме отново на избори. Определени политици им е удобно в политиката и не желаят да рискуват с избори. Това е най-нормалното нещо в демокрацията ", счита сценаристът на шоуто на водача на партията Има Такъв Народ Слави Трифонов”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР