От Продължаваме промяната няма да се крият само зад експерти

...
От Продължаваме промяната няма да се крият само зад експерти
Коментари Харесай

Петков: Няма да се крием зад експерти, Асен Василев е добър кандидат за финансов министър

От " Продължаваме промяната " няма да се крият единствено зад специалисти по отношение на състава на проектокабинета с втория мандат. Това разгласи в някогашният министър председател Кирил Петков, който уточни и че добър претендент за министър на финансите е Асен Василев.

Попитан дали той и Василев ще вземат участие в бъдещото държавно управление, Петков съобщи, че Политическа партия не слагат личностите пред идеите и напомни, че се е отдръпнал при предния опит за сформиране на държавно управление с техния мандат.

" Няма обаче да се крием единствено зад специалисти. Акад. Денков сподели през днешния ден, че ще се опита да съчетае положителните специалисти да бъдат в позициите, в които могат и политически виновните позиции за хора, които не могат да се скрият. Ако министърът на финансите е и специалист и политическа фигура - Асен Василев е доста добър претендент ", разяснява той.

Като различен подобен образец Петков уточни някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов. Не даде съответен отговор на въпроса ще има ли министри от Българска социалистическа партия и " Български напредък ", в случай че двете партии поддържат кабинета, само че уточни, че във всички партии има изявени специалисти.

" Тук заплахата е да се мисли " тези хора стартират да търгуват с министри ", по тази причина сега не е времето за този отговор. Има специалисти в обществената политика, които несъмнено са членове на Българска социалистическа партия, само че това не значи че ще бъдат поканени ", сподели още някогашният министър председател.

Той сподели още, че може да поздрави бъдещия министър-председател акад. Николай Денков, че "  всички партии седнаха дружно на една маса, тъй като това беше негова концепция ".

" Много от хората имам възприятието, че към този момент не имат вяра, че ще се сформира държавно управление. Шансът е доста дребен - това е откровената истина, само че аз персонално съм удовлетворен, че откакто два месеца бяхме в Народното събрание с доста ниска успеваемост - през днешния ден, един ден, откакто номинирахме акад. Денков, за пръв път от два месеца имахме всички партии с изключение на " Възраждане " към една маса ", уточни той.

Много от целите на ГЕРБ и Политическа партия са общи, само че най-голямата разлика са антикорупционните политики, разяснява Петков. Посочи обаче, че доста от обществените ограничения на Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия съответстват.

" Това, което и акад. Денков сподели през днешния ден, е дайте да почистим всички неща, по които сме съгласни и даже да няма държавно управление, да забележим дали тези неща можем да ги гласуваме. Не търсим никаква поддръжка от ГЕРБ и те по никакъв метод няма да бъдат част от съдружно държавно управление с нас ", съобщи Петков.

Политическа партия желаят да сформират кабинет на малцинството само с " Демократична България " - имат подготвеност и поддръжка от тяхна страна, както и съвсем цялостно подобие в концепциите.

" Акад. Денков бе доста деликатно селекциониран - това е човек, който има опит в четири държавни управления. Не можете да наречете човек, определен в топ 1% от учените на света кукла на който и да е било. В Политическа партия нашата мощ е, че първо стоим всички начело с лицата си и второ, че всеки един от нас се е потвърдил някъде преди да влезе в политиката и не може да бъде следен ", безапелационен беше Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР