От Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) няма да

...
От Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) няма да
Коментари Харесай

Пълен блокаж: Не издигнаха Борис Бонев за председател на СОС

От " Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) няма да повдигнат претендент за предсeдател на Столичния общински съвет (СОС), заяви по време на днешното съвещание Борис Бонев. Той сподели, че има още 38 съветници, които могат да изберат ръководител.

Днес е следващо съвещание, в което нашият Столичен общински съвет би трябвало да направи опит да избере ръководител на Съвета. За страдание, държанието на всички други политически групи продължава да е извънредно деконструктивно.  Това съобщи общинският консултант от ПП-ДБ Бойко Димитров, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Димитров напомни, че предходната седмици всички групи в СОС бяха поканени на договаряния, с цел да се обясни позицията на всяка една от тях, с цел да може СОС да стартира работа. " Голяма част от тях не се отзоваха. Групата на ГЕРБ за следващ път, макар че направиха първо поръчки, че ще одобряват покана за среща, отново не пристигнаха. Групата на Има Такъв Народ и на " Възраждане " – също ", означи той и добави, че СОС продължава да е блокиран.

По думите му всички други политически сили комфортна одобряват позицията на съпротива и в СОС има една ръководеща партия с 23 съветници и съпротива с 38 съветници.

По-рано през днешния ден Иван Таков съобщи, че Българска социалистическа партия още веднъж повдигнат кандидатурата на Диана Тонова за ръководител на СОС и няма да поддържат Бонев.

Димитров разяснява, че все още техният претендент е Борис Бонев, както и че на срещата с Българска социалистическа партия са обсъждани единствено политики. " Докато няма предпочитание от която и да е група да поеме действителна отговорност за ръководството на нашия град, няма смисъл да приказваме за имена ", счита той.

По мотив изказванията на Има Такъв Народ за срещата във финансовото министерство, обвързвана с Топлофикация София, Димитров съобщи, че това е сдружение, което не се стопанисва добре и това е следващата бомба, заложена от предходното ръководство. " Всички наши общински съветници са на съвещание, кметът също участва ", сподели още той, отхвърляйки изказванията, че има представители на Следствен отдел към окръжна прокуратура и СОС в МФ. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР