От президентството на Франция обявиха, че Бриджит Макрон, съпругата на

...
От президентството на Франция обявиха, че Бриджит Макрон, съпругата на
Коментари Харесай

Бриджит Макрон вече с официална роля в президентството на Франция

От президентството на Франция оповестиха, че Бриджит Макрон, брачната половинка на президента Еманюел Макрон, ще има публична роля, представлявайки Франция, само че за това няма да ѝ бъде плащано, нито ще има личен бюджет или личен състав, оповестява " Франс прес ".

Предложението на Макрон по време на предизборната му акция по-рано през годината за основаването на нов статут на " Първа дама " за нея бе отсрочено след митинги, само че президентската администрация даде обещание да обясни позицията ѝ и ресурсите, с които разполага.

В изказване на Елисейския замък се акцентира, че тя ще " съставлява Франция на страната на брачна половинка си по време на интернационалните срещи на високо ниво ", а също по този начин ще провежда срещи в Елисейския замък.

Работата ѝ ще включва поддръжка на благотворителни организации и постоянни срещи с представители на организации, работещи в областта на образованието, уврежданията, опазването на здравето и закрилата на детето.

" Това не е юридически статут, а ангажимент, който визира Бриджит Макрон по време на мандата на Еманюел Макрон и няма да бъде обвързващ за нейните наследници ", разяснява източник, непосредствен до Бриджит Макрон, поискал да остане неизвестен.

Онлайн петиция против основаването на ролята на Първа дама, която би изисквала смяна в законодателството или конституцията, събра повече от 300 хиляди подписа, а допитване до публичното мнение при започване на август сподели, че болшинството от французите също са срещу.

Макрон вместо това даде обещание бистрота за това какъв брой биха били разноските към новата служба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР