От пресцентъра на прокуратурата разкриха подробности за случая със в

...
От пресцентъра на прокуратурата разкриха подробности за случая със в
Коментари Харесай

Падналият в асансьорна шахта в столичния кв. „Дружба“ мъж е на 34 години, започнало е разследване

От пресцентъра на прокуратурата разкриха детайлности за случая със в столичния квартал „ Дружба “. Вчера следовател от отдел „ Следствен “ на Софийска градска прокуратура /СО-СГП/ в изискванията на необходимост е огледал местопрестъпление, с което е било формирано досъдебно произвеждане за вероятно осъществено закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс. В хода му ще се правят дейни дейности за събиране и инспекция на доказателства за да се откри дали има задоволително такива по смисъла на член 219, алинея 1 от Наказателен кодекс за привличане на обвинен, както и за покачване на обвиняване пред съд.

Ще се проверяват събитията, свързани с настъпването на гибелта на 34-годишния служащ В.Т. , който през вчерашния ден е умрял на новостроящ се жилищен комплекс в ж.к. „ Дружба “, както и дали това се дължи на неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност , представляваща източник на нараснала заплаха.

Трупът на умрелия е открит към 16:30 часа през вчерашния ден на равнище -1 на новостроящата се постройка. Незабавно дежурен следовател от СО-СГП се е отзовал на подадения сигнал. До момента в хода на следствието са осъществени оглед на местопрестъпление, изискани и приложени са документи, други са изискани и се чака да бъдат предоставени.

Установени са очевидци, назначени са аутопсия и съдебномедицинска експертиза на натрупа на В.Т., както и токсикохимическа експертиза на проби от натрупа. Към момента предварителното мнение на съдебномедицински специалист е, че получените контузии по тялото на В.Т. са височинни.

Разследването по случая продължава от следовател в СО-СГП под управлението и надзора на СГП. Предстоят разпити на очевидци, назначение на нови експертизи, както и други процесуални дейности.

В рамките на пълномощията си държавното обвиняване ще свърши нужното , с цел да станат ясни аргументите за гибелта на мъжа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР