От пресцентъра на президентството на Република България опровергаха фалшива новина,

...
От пресцентъра на президентството на Република България опровергаха фалшива новина,
Коментари Харесай

От президентството опровергаха фалшива новина за Румен Радев

От пресцентъра на президентството на Република България опровергаха подправена вест, обвързвана с президента Румен Радев, който през днешния ден бе на аудиенция в Сърбия.

В обявата, публикувана в редица български медии, Радев е представен на деликатната тематика с Русия. Публикуваме цялостната позиция на президентството без редакторска интервенция:

„ Във връзка с отправени въпроси, свързани с визитата на президента Румен Радев в Ниш, Република Сърбия, и обявата на Агенция БГНЕС, че президентът е декларирал: „ знаете, че имаше възбрана от страна на Русия към всички претенденти от Европейски Съюз за този газопровод. Така че единственото решение за него беше да се направи с Азербайджан и Армения, тъй че сме щастливи, че Сърбия откри решение “, удостоверяваме, че цитатът е съчинен от БГНЕС, не е произнасян от президента и не дава отговор на истината.

Президентът Румен Радев дава отговор на въпрос на азербайджанска медия за поддръжката, която страната ни е изразила за Азербайджан за председателството на идната Конференцията на страните по рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP 29), при което президентът декларира буквално: „ Знаете, че имаше възбрана от страна на Русия към всички претенденти от Европейски Съюз, тъй че единственото решение беше Азербайджан или Армения, тъй че ние сме доста щастливи, че вие намерихте решение. Това е нашата поддръжка за Азербайджан. “

Благодарим на представителите на медиите, които обърнаха внимание върху обстоятелствата. Призоваваме всички медии да се преценяват с тях, а не да копират измисления от БГНЕС откъс и неговата манипулативна интерпретация.

Призоваваме българските медии да отстранен от своите интернет-страници и от профилите си в обществените мрежи копираната всъщност подправена вест. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР