От пресцентъра на (ПП) изпратиха официална позиция спрямо декларацията

...
От пресцентъра на  (ПП) изпратиха официална позиция спрямо декларацията
Коментари Харесай

ПП: Доверието към социологическите агенции не се формира от коментари на политически партии по отделни случаи


От пресцентъра на „ " (ПП) изпратиха публична позиция по отношение на декларацията на „ Българската асоциация на експертите в маркетинговите проучвания и изследванията на публичното мнение “ (BAMOR). 

Припомняме, през вчерашния ден от BAMOR разпространиха декларация по мотив изявлението на кандидат-депутата Христо Петров в изявление за предаването „ На фокус с Лора Крумова “ по Нова телевизия от 18 септември 2022 година В нея те настояха: „ Христо Петров и управлението на „ " в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да назоват обществено организацията, която (цитираме) „ на предишните избори ни е желала 100 хиляди лева, с цел да дадат % от горната страна “ (край на цитата). Подобни без адресни мнения освен вредят на работата на тези организации и анкетьори, които добросъвестно и съгласно професионалните стандарти правят социологически изследвания, само че и посредством основаването на съмнение към всички поддържат корупционна среда, против която Политическа партия заявява, че се бори “, оповестиха от BAMOR. 

Във връзка с декларацията на BAMOR от Политическа партия обръщат внимание на следното: 

„ Доверието към социологическите организации не се образува от мнения на политически партии по обособени случаи. Формират го експертите в сектора, с работата си, като още в деня след вота излиза наяве каква осведомителна стойност са донесли изследванията им по време на предизборната акция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР