От понеделник учениците от област Благоевград преминават към онлайн обучение,

...
От понеделник учениците от област Благоевград преминават към онлайн обучение,
Коментари Харесай

От понеделник учениците от област Благоевград преминават към онлайн обучение

От понеделник учениците от област Благоевград минават към онлайн образование, заяви на брифинг регионалният шеф Валери Сарандев след съвещание на Областния спешен щаб, предава Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30010
Преминаването към образование от разстояние в електронна среда ще е за седмица, уточни Сарандев.

Сред ограниченията, наложени в региона, е и вечерен час за учениците. След 20.00 часа те няма да се позволяват на открито без компаньон.

Решението е взето единомислещо, уточни Сарандев. Предстои да бъде предоставено на следващия ден на началника на Регионалното ръководство на образованието Ивайло Златанов, който ще го внесе в Министерство на образованието за утвърждение. Контролът ще се извършва от общинските служби, от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ и органите на реда.

Причината ограниченията да бъдат ориентирани съответно към учениците е високата заболяемост в детска възраст, уточни доктор Веселка Мончева от РЗИ. Сред аргументите е и дефицитът на педиатрични кревати в лечебните заведения в региона, добави доктор Мончева и даде образец с лечебните заведения в Разлог и Петрич, където леглата в педиатричните отделения са запълнени. Детските градини на територията на област Благоевград няма да бъдат затваряни, само че ще се прави филтър и няма да бъдат допускани заболели деца, стана ясно на брифинга.

Към момента от разновидността Омикрон на ковид са наранени доста хора, само че те не търсят помощ в лечебните заведения, сподели още доктор Мончева. Около 44 % от интензивните кревати в региона са заети, за неусложнените случаи заети са 72 на 100, само че при нужда има опция да бъдат разкрити в допълнение кревати, заключи доктор Мончева.

По данни на РЗИ заболеваемостта от ковид в региона на база 14 дни е повече от 2300 на 100 хиляди души население. Само за миналото денонощие новите случаи са 787.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30010  Здравни специалисти предлагат защитни маски от вида N95 и KN95 за по-добра отбрана от Омикрон Здравни специалисти предлагат защитни маски от вида N95 и KN95 за по-добра отбрана от Омикрон  Гърция удължи противоепидемичните ограничения Гърция удължи противоепидемичните ограничения  Временни противоепидемични ограничения са въведени в община Неделино Временни противоепидемични ограничения са въведени в община Неделино
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР