От понеделник до сряда следващата седмица детските градини в Силистренска

...
От понеделник до сряда следващата седмица детските градини в Силистренска
Коментари Харесай

Детските градини в Силистра затварят за три дни

От понеделник до сряда идната седмица детските градини в Силистренска община затварят порти поради нараснала заболеваемост от ковид.

Решението е взето на съображение рекомендации на Областния спешен щаб за предварителна защита на разпространяването на Covid-19.

В същото време поради достигната 14-дневна заболеваемост от 827 на 100 000 души от 31 януари се вкарват редица противоепидемични ограничения на територията на цялата област Силистра. Заповедта е издадена от шефа на РЗИ-Силистра доктор Теодора Начева.

Преустановява се визитата на възпитаници в обекти за публично хранене, игрални зали, заведения за развлечения и кина след 20:00 часа, в случай че не са в наличието на най-малко един от родителите.

Спират провеждането на всеобщи мероприятия от всевъзможен темперамент, даже и при съществуване на зелен документ на участниците.

В заповедта се показва още, че не би трябвало да се позволява смесването на деца от разнообразни групи в образователните и детски заведения при организирането на целодневната форма на образование.

По данни от Регионалното ръководство на образованието са имунизирани 50 на 100 от педагогическите експерти, малко по-нисък е процентът измежду останалите чиновници, ангажирани в учебните заведения.

Ваксинираните възпитаници за 358, с цялостен и повърхностен цикъл и се равняват на 3,88 % от общия брой възпитаници в дневна форма.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР