От понеделник арменската опозиция ще блокира улици в шест от

...
От понеделник арменската опозиция ще блокира улици в шест от
Коментари Харесай

От понеделник опозицията в Армения започва масови протести

От понеделник арменската съпротива ще блокира улици в шест от деветте административни региона на Ереван в границите на акция за гражданско непокорство за премахване на министър-председателя Никол Пашинян, заяви АП.

" От 08:00 ч. до 11:00 ч. в продължение на три дни ще блокираме всички улици. Работата на държавните институции би трябвало да бъде парализирана ".

Това съобщи Вазген Манукян. Той е първият министър-председател на Армения (през 1990-1991 г.) и член на опозиционния Национален конгрес.

Досега опозицията организираше шествие на хиляди хора през Ереван . От 19 септември, след началото на интервенцията на азербайджанските въоръжени сили в Нагорни Карабах, в Армения започнаха опозиционни митинги с искане за оставката на министър-председателя Пашинян.

Създаден е Национален комитет, който координира дейностите за премахване на Пашинян и неговото държавно управление от власт.
 Ереван: Над 1000 арменци са евакуирани от Нагорни Карабах
Ереван: Над 1000 арменци са евакуирани от Нагорни Карабах

Регионът е изправен пред филантропична рецесия

Представителят на партията " Дашнакцутюн " Ишхан Сагателиян заяви, че парламентарната съпротива стартира и процедура по импийчмънт против Пашинян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР