От понеделник Агенцията по заетостта възобновява предоставянето на услуги чрез

...
От понеделник Агенцията по заетостта възобновява предоставянето на услуги чрез
Коментари Харесай

Мобилните бюра по труда тръгват отново на път в понеделник


От понеделник Агенцията по заетостта възобновява даването на услуги посредством мобилни бюра по труда за облекчение на записаните безработни в отдалечените обитаеми места. През идната седмица е планувано посещаване на над 30 такива бюра в разнообразни елементи на страната. Дейността им беше краткотрайно прекратена поради ковид.

Мобилните бюра по труда дават услугите си по график, след координиране с локалното общинско управление.

Сред обитаемоте места, които ще бъдат посетени от такива бюра в идната седмица, са град Лъки, село Чорбаджийско, град Обзор, село Чернолик и доста други.

Паралелно с това към този момент има и график за провеждането на трудовите тържища през юни.

От Агенцията по заетостта напомнят, че макар, че стартира поетапно възобновяване на краткотрайно прекратени форми на обслужване, остава в действие възбраната за обслужване на жители, които не са спазили наложителния 14-дневен карантинен интервал след завръщане от страни, за които не е анулирано това условие, както и на такива, които не разполагат с персонални защитни средства.

Безработните, които подписват трудов контракт за сезонна селскостопанска работа, е нужно да уведомят Бюрото по труда, без значение дали трудовият им контракт е за  8, 6 или 4 часа, за няколко дни или за няколко месеца. По този метод те ще обезпечат запазването на правата си, в това число на месечни обществени помощи, припомниха от Агенцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР