От понеделник – 24 януари, в сградите на Народното събрание

...
От понеделник – 24 януари, в сградите на Народното събрание
Коментари Харесай

Може ли депутатите без зелен сертификат да бъдат спрени на входа на НС?


От понеделник – 24 януари, в постройките на Народното събрание се влиза единствено със зелен документ или негативен тест за ковид.

Вчера беше първият пленарен ден, в който се влизаше в Народното събрание по новите правила. Депутатите от „ Възраждане “ отхвърлиха да показват документ и да се тестват. НСО няма право да ги спре да влязат, наказания също липсват.

„ Ако погледнем официално и юридически на въпроса, заповедта на министъра на опазването на здравето не е планувала правила по повод постройките на Народното събрание. В този смисъл народните представители за себе си взеха несъмнено решение, което обаче е с дребни дефекти – няма кой да ревизира “, разяснява доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.

Според нея мъчно може да се вмени обвързване на НСО да управлява депутатите на входа.

По думите на обществения антрополог Харалан Александров държанието на депутатите от „ Възраждане “ демонстрира, че по-печелившо е да нарушаваш разпоредбите, в сравнение с да ги създаваш.

„ Това не е изненада поради дълбокия декаданс – колективен, прочувствен, честен и политически, в който живеем към този момент най-малко година и половина “, посочи Александров.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР