От понеделник (17 октомври 2022 г.) военновъздушните сили на НАТО

...
От понеделник (17 октомври 2022 г.) военновъздушните сили на НАТО
Коментари Харесай

Започна годишното учение на НАТО, тренират защита при ядрен удар

От понеделник (17 октомври 2022 г.) военновъздушните сили на НАТО ще упражняват качества за нуклеарно въздържане с присъединяване на десетки самолети над Северозападна Европа. 
Прочетете още
В учението Steadfast Noon са включени 14 страни и до 60 самолета от разнообразни видове, в това число изтребители от четвърто и пето потомство, както и самолети за наблюдаване и самолети-цистерни. Както и в предходни години, в учението ще вземат участие американски бомбардировачи с отдалечен обхват на деяние B-52. Тази година те ще летят от военновъздушната база Минот в Северна Дакота. Тренировъчните полети ще се организират над Белгия, която е хазаин на учението, както и над Северно море и Обединеното кралство. Не се употребяват бойни оръжия. 

Всяка година хазаин на Steadfast Noon е друг съдружник на НАТО. " Това обучение оказва помощ да се подсигурява, че нуклеарната възпираща мощ на Алианса остава безвредна, сигурна и ефикасна ", съобщи представителят на НАТО Оана Лунджеску.

В новата стратегическа идея на НАТО, призната от съюзническите водачи на срещата на върха в Мадрид през юни, ясно се показва, че " главната цел на нуклеарния капацитет на НАТО е да се резервира мирът, да се предотврати насилието и да се възпре експанзията ". В нея се акцентира, че " до момента в който съществуват нуклеарни оръжия, НАТО ще остане нуклеарен съюз. Целта на НАТО е един по-безопасен свят за всички. Ние се стремим да създадем среда за сигурност за свят без нуклеарни оръжия ".

Учението, което ще продължи до 30 октомври, е рутинна, повтаряща се подготвителна активност и не е обвързвано с никакви настоящи международни събития.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР