От полунощ на 29 юни са в сила по-строги ограничения

...
От полунощ на 29 юни са в сила по-строги ограничения
Коментари Харесай

САЩ въведоха ограничения на експорта за Русия, Китай и Венецуела

От среднощ на 29 юни са в действие по-строги ограничавания за експорт на американски артикули в Русия, Китай и Венецуела. Решението за това бе оповестено във Федералния указател на Съединени американски щати още през април и влиза в действие 60 дни по-късно.

В документа на Бюрото за индустрия и сигурност на комерсиалното министерство на Съединени американски щати става въпрос за експортния надзор и за условията за издаване на лицензи на износ в Русия, Китай и Венецуела на американска продукция с военно или двойно предопределение.

Новото предписание уголемява трактовката на " военно потребление ". Сега това определение включва всички артикули, закупуването на които може да способства за разработването и основаването на военна продукция. Допълнително се уголемява описът на продуктите за " военно потребление ", като за техния експорт от Съединени американски щати в Русия, Китай или Венецуела ще се изисква специфичен лицзенз. В този лист са включени разнообразни оборудвания и програмно обезпечаване за работа на атомни реактори, полупроводникови принадлежности, измервателна инсталация и други материали, които, съгласно американските управляващи, може да се употребяват за военни цели.

" Някои организации в Китай, Русия и Венецуела се пробваха да заобиколят американските експортни регулации и да подкопаят американските ползи. Така че ще останем бдителни, с цел да се убедим в това, че технологиите на Съединени американски щати няма да попадне в неверни ръце ", твърди в прессъобщение министърът на търговията Уилбър Рос.

Документът също така настрана стяга условията за издаване на лиценз за износ на американска продукция с двойно или военно предопределение в Китай. Повишено внимание " към оценката на крайните консуматори в Китайската национална република ", съгласно министерството, се постанова поради " повсеместното обединение на гражданския и военния браншове в Китай ". Твърди се, че решението е взето за " подкрепа на националната сигурност и дилемите на външната политика на Съединени американски щати ".

Отбелязва и, че във връзка с Русия и Венецуела, аналогични условия са били въведени още през 2014 година Според американското комерсиално министерство, актуалните изменения за Китай са импортирани, с цел да " се разширят рестриктивните мерки към крайните военни консуматори в тези три страни ".

Досега американските компании можеха да доставят разнообразни категории артикули на военни структури в Китай, в случай че материалите не са предопределени за потребление за военни цели. Сега и в този случай ще им се постанова да получават специфичен лиценз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР