От погледа, който имам за ЕС, мога да кажа, че

...
От погледа, който имам за ЕС, мога да кажа, че
Коментари Харесай

България е единствената страна в ЕС с растящи приходи от пощенски услуги

От погледа, който имам за Европейски Съюз, мога да кажа, че България е единствената страна, в която имаме повишаване на приходите от пощенски услуги.
Това сподели от парламентарната естрада ръководителят на Комисията за контролиране на известията Веселин Божков по време на дебатите по гласуването на Годишния отчет на комисията за 2016 година.
„ Малко хора знаят, само че се явявам и ръководител на Европейския регулатор по пощенски услуги, което е оценка и за работата на КРС “, уточни той.
„ Не е загадка, че обичайните пощенски услуги, изключително последните години, губят място. Вече по-модерните услуги са електронната търговия и хибридната поща “, разяснява Веселин Божков.
„ Трябва да се радваме, че както изпълнителната власт, по този начин и комисията, основават задоволително условия за поощряване на вложенията и конкуренцията “, съобщи ръководителят на КРС. По думите му вследствие на това има повишаване на пощенските колета с 5% и на приходите с 25%.
По мотив насочен въпрос от депутата от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов на какво се дължи разминаването в отчетите на КРС Веселин Божков изясни: „ Може би има разминаване в отчета, който е чел Валери Жаблянов, тъй като имахме две съвещания на Комисията по превоз и осведомителни технологии “, съобщи Фокус.
„ Не че се явявам юрист, само че комисията в този си състав работи извънредно умишлено. Два пъти разгледахме Годишния отчет за пощенските услуги, защото в последния миг настъпиха корекции. „ Еконт експрес “, един от най-големите оператори в пощенските услуги дублира два пъти една сума от 6 млн. “, разясни той. „ Те дадоха разликата, в първия отчет имаме размер на пощенския пазар от 399 млн., повишаване с 27%. Във втория отчет, който беше признат със съответните корекции, пазарът става 393 млн., повишаването е 25% “, посочи ръководителят на КРС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР