От почти десетилетие Европейският съюз се опитва да накара производителите

...
От почти десетилетие Европейският съюз се опитва да накара производителите
Коментари Харесай

Европа прави нов опит да стандартизира зарядните устройства за смартфони


 Европа прави нов опит да стандартизира зарядните устройства за смарт телефони

От съвсем десетилетие Европейският съюз се пробва да накара производителите на смарт телефони непринудено да се съгласят на стандартизирани зарядни устройства. Този метод обаче не реализира необикновен триумф, тъй че Европейската комисия може би в този момент ще предприеме по-принудителни дейности. „ Имайки поради неудовлетворителния прогрес с доброволния метод, Комисията скоро ще започва изследване, което ще оцени разноските и изгодите от другите други варианти “, разяснява еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестегер.

Тези „ разнообразни други варианти “ могат да включват нови регулации. Несъвместимите зарядни устройства съставляват доста стеснение за потребителите и са повода за 51 хиляди тона електронни боклуци всяка година в Европа, откри Комисията през 2009.

Още тогава 14 компании, в това число Apple, Samsung и Huawei подписаха писма, в които се съгласиха да употребяват Micro USB зарядни устройства като стандарт в Европа. Блокът заплаши да вкара регулация по въпроса, само че се отхвърли от това, откакто фирмите обещаваха да продължат да работят по стандарта.

Ако проучването предложи, Европейски Съюз може да задължи всички да употребяват един и същи вид зарядни устройства. Блокът има опит с въвеждането на сходни ограничения, още веднъж за понижаване на електронните боклуци. Той принуди производителите да обезпечат двугодишни гаранции, които покриват разноските за ремонти, в това число доставките. Целта е да се понижи броя на устройствата и на другата техника, която се изхвърля поради „ програмираното остаряване “.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР