От първи декември Синята зона“ за платено паркиране в София

...
От първи декември Синята зона“ за платено паркиране в София
Коментари Харесай

Разширява се „Синята зона“ в София

От първи декември „ Синята зона “ за платено паркиране в София се уголемява. 

Премахнати ще бъдат местата " длъжностен абонамент " за държавни и общински институции. Това плануват допълненията в Наредбата за организация на придвижването в София. От 2022 година ще бъде неразрешено придвиждането на каруци града.

Заместник-председателят на Комисията по превоз в Столичния общински съвет Зефир Зарков показва по какъв начин ще бъде разширена " Синята зона " в града:

" По " Васил Левски " и от долната страна " Евлоги и Христо Георгиеви " по една улица от двете направления става " синя ". Затова те се сплотяват с трета и с четвърта ".

Предвидено е местата за платено паркиране в " Синя зона " да се разширят от 5000 на 13 000, след като част от зелената зона в районите  “Оборище ”, “Възраждане ” и “Средец ” стане синя. 

44 милиона лв. до месец септември е дефицитът в столичния градски превоз. Затова е нужна помощ от страната, акцентира ръководителят на Комисията по превоз Карлос Контрера: 

" В идващите дни ще преценим по какъв начин Общинският съвет публично още веднъж да изиска помощ от страната. За близо една година пандемия Столична община сама изнесе тежестта на рецесията при намалял пътникопоток, при санитарни ограничения, които отблъскват и плашат пасажерите. Сега към този момент се намираме и в самобитна енергийна рецесия ".

Билетите за градския превоз няма да нарастват. 

От юни 2022-ра година неразрешено ще бъде по пътищата на града да се движат каруци. Освен задържане на каруцата, ще бъдат арестувани и конете, показва Карлос Контрера: 

" Може да бъде върнат на притежателя му тогава, когато той заплати разноските по издръжката, обслужване на животното и по този начин нататък, с цел да има малко равновесие ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР