От партия ГЕРБ смятат, че увеличаването на пенсиите е предприето

...
От партия ГЕРБ смятат, че увеличаването на пенсиите е предприето
Коментари Харесай

Борисов: Увеличаването на пенсиите е с цел Радев да спечели втори мандат

От партия ГЕРБ считат, че увеличението на пенсиите е подхванато за президентът Румен Радев да завоюва втори мандат. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на свадите с приемането на актуализацията на бюджета на Държавното публично обезпечаване.

„ Това прави Радев сега, самоубива последващо постоянно държавно управление. Ние сега вървим като хазартен състезател, тъй като изходът от това, което вършат сега Радев с неговата тайфа, ще я нарека, е или да теглим голям дълг и да задължим тъкмо тези младежи, които сякаш ги харесваха, или да плащаме с налози “, сподели Борисов.

С признатите нощес от Народното събрание промени по едно и също време беше утвърдена актуализация на всички пенсии с по-висок коефициент за година стаж, и добавка от 120 лв. към пенсиите за трите месеца до края на годината.

По този мотив министърът на финансите Асен Василев предизвести, че Народното събрание е приел две взаимно изключващи се решения, които не могат да бъдат изпълнени с утвърдената бюджетна рамка.

Очаква се Народно заседание да гледа още веднъж тази точка, като би трябвало да бъде решено и от кой момент ще влязат в действие измененията, засягащи пенсиите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР