От парламентарната трибуна Продължаваме промяната, БСП и ДПС се противопоставиха

...
От парламентарната трибуна Продължаваме промяната, БСП и ДПС се противопоставиха
Коментари Харесай

ПП, БСП, ДПС и ГЕРБ се обявиха против провеждането на Луковмарш

От парламентарната естрада " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се опълчиха на провеждането на Луковмарш на следващия ден в София. Заявиха, че не би трябвало да се позволяват прояви на ксенофобия и език на омразата.

В писмена декларация от ГЕРБ също приканиха способените институции да не позволяват София да стане сцена на сходно срамно събитие.

От Столична община обясниха, че е в съгласие само поднасянето на цветя пред дома, където е живял ген. Луков, откакто Административният съд е отменил възбраната за провеждането на шествието, след тъжба от уредниците.

От ПГ на Политическа партия изрично се противопоставяме против желанията за осъществяване на Луковмарш, както и против провеждането на каквито и да било неонацистки и профашистки мероприятия, сподели Татяна Султанова - ПГ на " Продължаваме промяната ".

Смятам, че е належащо да се направи един либерален хигиеничен кордон към тези политически сили или към тези сили в нашето общество,които се пробват да възкресят най-мрачните призраци на предишното, сподели Александър Симов - ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Движение за права и свободи от 30 години осъжда Луковмарш, от 30 години обаче, господин Симов, ние сме сами, сами сме и на контрапротеста против Луковмарш, за жалост. И в този момент имате опцията, тъй като Министерство на вътрешните работи има безусловно всички запаси да спре Луковмарш, сподели Станислав Анастасов - ПГ на Движение за права и свободи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР