От парламентарната група на ГЕРБ-СДС излязоха с декларация срещу посещението

...
От парламентарната група на ГЕРБ-СДС излязоха с декларация срещу посещението
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС с декларация срещу посещението на руския митрополит Антоний в Руската църква

От парламентарната група на ГЕРБ-СДС излязоха с декларация против визитата на съветския Волоколамски митрополит Антоний, ръководител на външния отдел на Московската патриаршия.

Депутатите се обръщат към Светия Синод на Българската православна черква с апел да не позволяват потреблението ѝ като политически инструмент и да намерения дали не е пристигнало време за влизането ни във евхаристийно общение с Православната черква на Украйна.

" Макар тази аудиенция да беше оповестена като църковно-празнична, отдадена на честването на храмовия празник на черквата " Св. Николай “ към съветското подворие, на формалната страница на Външния отдел на Московската патриаршия се твърди, че визитата е било " работно “, което удостоверява опасенията, че наместо протоколно-празнични, то е преследвало политически цели, които не се заявяват намерено. Присъствието на 6 декември на службата в съветското подворие на съветския и беларуския посланици и на български обществени персони, ангажирани със съдружие " Русофили “, затвърдиха това съмнение и опасението, че съществува заплаха Църквата да бъде употребена като политически инструмент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР