От няколко месеца отпадни води текат по улица Пробуда във

...
От няколко месеца отпадни води текат по улица Пробуда във
Коментари Харесай

Отпадни води заливат варненска улица

От няколко месеца отпадни води текат по улица " Пробуда " във Варна, алармираха живеещи там. Наводнен е дворът на една от къщите, а в друга - мазето. В региона се носи и неприятна миризма. Каква е повода, описват Людмила Стоева и Георги Христов.

От улица " Пробуда " отпадните води се стичат към едно от кръговите кръстовище на крайезерния път, който е един от най-натоварените в града. През зимата, когато температурата падне под нулата, водата заледява пътя, а това е причина за произшествия.

Фекалните води са залели и няколко къщи. Опасността от разпространяването на болести е действителна. Хората споделят, че са търсили помощ от разнообразни институции, само че без резултат.

От ВиК Варна обявиха, че в региона няма битова канализация. Отпадните води нелегално се водят в канализацията за дъждовна вода. Когато има сигнал, че шахтите преливат, от ВиК изпращат екип и отпушват тръбата, само че това не взема решение казуса за дълго.

Потърсихме коментар и от община Варна. Оттам дадоха отговор, че включването на наводнените къщи към битовата канализация е отговорност на ВиК. До сдружението е изпратено писмо за разчистване на канализацията в региона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР