От няколко месеца Националната агенция за приходите (НАП) проверява голяма

...
От няколко месеца Националната агенция за приходите (НАП) проверява голяма
Коментари Харесай

НАП проверява руска петролна компания със загуби в България и печалби в офшорни сметки

От няколко месеца Националната организация за приходите (НАП) ревизира огромна съветска петролна компания, оперираща и в България, която през последните 10 години регистрира загуби, макар че е една от най-големите на пазара в страната.

Това оповестява, като се базира на изявление на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов пред румънския вестник Libertatea.

Спецов споделя, че към компанията има куп други компании, в това число български, които работят по подобен метод, че натрупат облаги в Швейцария или офшорни компании. Той обаче отхвърля да назове името на съветската компания.

Според Дневник най-вероятно става въпрос за “Лукойл ”.

В изявление за Свободна Европа през юни някогашният длъжностен министър на финансите Асен Василев сподели, че през годините корпоративният налог, който е плащала компанията “Лукойл ” в България е бил към нулата.

“Една от дилемите, които се работят в Национална агенция за приходите сега, е да се види трансферното ценообразуване. За Вашите фенове, това е, когато купуваш стока в чужбина и тя ти се признае като разход в страната, дали тя е купена на пазарна себестойност. Особено, в случай че е сред свързани лица ”, сподели Василев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР