От ново лице на банкнотите и марките до текста на

...
От ново лице на банкнотите и марките до текста на
Коментари Харесай

Великобритания ще смени парите, текста на химна и пощенските марки

От ново лице на банкнотите и марките до текста на националния химн, Англия ще претърпи някои промени след гибелта на кралица Елизабет II и възцаряването на нейния наследник Чарлз III, съобщи БГНЕС.

Думите на английския народен химн, който датира от 18 век, ще бъдат изменени от „ Боже, пази кралицата “ на „ Боже, пази краля “.

Според уеб страницата на кралското семейство, химнът е написан като отзвук на патриотичния жар след успеха на принц Чарлз Едуард Стюарт над армията на крал Джордж II през септември 1745 година в Шотландия.

„ God Save the King “ е патриотична ария, изпълнена за първи път обществено в Лондон през 1745 година и става известна като народен химн при започване на деветнадесети век.

Образът на краля ще бъде върху новите монети и банкноти. Старите монети и банкноти ще останат в обращение, до момента в който най-после не бъдат сменени.

Когато монархията е възобновена през 1660 година след десетгодишната република на Оливър Кромуел, стана всекидневно монархът да обръща лицето си в противоположната посока на своя предходник. Кралица Елизабет гледа надясно, а Чарлз III ще гледа наляво. По време на дългото ръководство на Елизабет пет разнообразни нейни портрета са употребявани върху монети.

Ще бъдат заменени и марките, които ще бъдат с лика на новия крал.

Кралският „ код “, монограмът, употребен от монарха, който сега се състои от щемпел, гласящ „ EIIR “ под короната на Свети Едуард, също ще претърпи промени. Този монограм може да се откри в цяла Англия и се появява на всичко - от червени пощенски кутии до полицейски униформи. Според традицията монограмът и кралският герб се трансформират с новия крал. Монограмите обаче ще се появяват единствено на нови пощенски кутии, тъй че с кралицата ще има хиляди от тях в цялата страна, тъкмо както доста от предходните монарси, които са били сложени преди нейната коронация.

Титлите също ще се трансформират. Почитаемите депутати ще станат членове на Кралския съвет вместо на Съвета на кралицата, а купите, употребяващи „ на кралицата “, ще бъдат изменени на „ на краля “.

След гибелта на майка си, английската кралица Елизабет II, най-големият ѝ наследник Чарлз, който е на 73 години, ще наследи трона, както и персоналното ѝ благосъстояние - колосално завещание, което той ще получи без да заплаща налог върху наследството, привилегия, непокътната за наследниците на короната.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР