От началото на войната в Украйна през февруари 2022 г.

...
От началото на войната в Украйна през февруари 2022 г.
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Повече от 1500 украинчета са загинали или ранени във войната

От началото на войната в Украйна през февруари 2022 година минимум 501 деца са били убити. Ранените деца са съвсем 1000. Това написа през днешния ден в " Туитър " шефът на УНИЦЕФ Катрин Ръсел. 

По думите ѝ, тази статистика е още един драматичен крайъгълен камък за децата и фамилиите на Украйна.

Ръсел прави ангажимента, че това единствено публично доказаният от Организация на обединените нации брой. Реалният евентуално е доста по-висок и вредите за засегнатите фамилии са невъобразими.
 Украинската прокуратура: Най-малко 462 деца са станали жертва на съветската експанзия
Украинската прокуратура: Най-малко 462 деца са станали жертва на съветската експанзия

Главният прокурор на Съединени американски щати посети Украйна

Войната постоянно е най-лошият зложелател на децата, без значение дали в Украйна или безчет други спорове по света . Всяко дете, без значение къде живее, заслужава да пораства в спокойна среда. Никое дете не би трябвало да има детство, белязано от принуждение и боязън, упорства тя.

Зад всякo починало дете в статистиката стои семейство, раздрано и променено вечно. Това е сърцераздирателно. УНИЦЕФ дава на децата сериозна помощ - в това число психосоциални грижи и поддръжка. В последна сметка децата и фамилиите имат потребност от мир и той не може да пристигна задоволително скоро, написа още тя.

УНИАН добавя, че съгласно публична информация на прокуратурата за малолетни, в Украйна от началото на войната са убити 467 деца и над 944 са ранени .

" Най-много са потърпевши деца в Донецка област - 448, Харков - 275, Киев - 127, Херсон - 94, Запорожие - 88, Николаев - 85, Чернигов - 68, Луганск - 66, Днепропетровск - 66 ", се споделя в отчета на Службата. на основния прокурор.
 Украйна желае Русия да ѝ върне над 4000 сирачета
Украйна желае Русия да ѝ върне над 4000 сирачета

Те са били нелегално депортирани

Припомняме, че по-рано през днешния ден Киев повдигна още веднъж тематиката и за депортираните деца, като настоя Москва да върне към 4000 сирачета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР