От началото на войната срещу Украйна повече от 200 000

...
От началото на войната срещу Украйна повече от 200 000
Коментари Харесай

Командирът на НАТО в Европа: Русия загуби над 200 000 войници от началото на войната

От началото на войната против Украйна повече от 200 000 съветски бойци и над 1800 офицери са били убити или ранени, споделя Кристофър Каволи, пълководец на Обединените сили на НАТО в Европа, представен през днешния ден от немското списание.

Генералът е приказвал на обичайната вечеря в кметството на Хамбург, където е споделил, че " мащабът на тази война е необикновен ".

По думите му Русия е изгубила над 2000 танка, а приблизително дневно нейните военнослужещи изстрелват над 23 000 артилерийски снаряда.

Каволи счита, че след съветското нахлуване против Украйна НАТО би трябвало да се приспособява към новата действителност.

„ Ако някой пристигна с танк, вие също би трябвало да имате танк. Въпреки това, един от уроците на Студената война е, че точността на оръжията е това, което има значение. Освен това е значим индустриалният потенциал на отбранителната промишленост. Войната ще бъде извоювана от този, който може да създава по-бързо “, сподели генералът.

По данни на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от началото на войната съветските загуби в жива мощ надвишават 150 000 души. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР