От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе

...
От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе
Коментари Харесай

102 нови случая и още 5 жертви на COVID-19 в област Русе

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе станаха 6063, като все още дейните случаи са 1771.

За миналото денонощие са открити 102 нови случая на коронавирусна зараза в района. Най-голям брой от новите случаи са регистрирани в община Русе – 81. От останалите 21 случая 11 са в община Бяла, 4 в Две могили, 3 в Сливо поле и 2 в Ценово. Един новозаразен за последните 24 часа има и във Ветово. Без нови случаи са общините Иваново и Борово. По последни данни все още общо 486 души се намират на лекуване в лечебните заведения от района, като 37 от тях са в реанимация.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 122-ма души, което значи, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха към този момент 4029. Вчера са умряли още трима мъже и две дами с позитивен PCR тест за ковид. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците.

Смъртните случаи на хора с позитивен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 263, от които 150 мъже и 113 дами на възраст сред 27 и 98 години.



Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за денонощието област Русе се подрежда на 8-мо място по заболеваемост в страната.

Преди Русе са областите София (столица), Бургас, Варна, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Благоевград и Велико Търново, като последните две области са с еднакъв брой болни за миналите 24 часа – все по 106. След Русенско са областите Плевен, Враца и София. С минимум нови случаи за миналото денонощието е област Търговище –12.

Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР