От началото на ноември столичен ресторант предлага безплатна вечеря за

...
От началото на ноември столичен ресторант предлага безплатна вечеря за
Коментари Харесай

Столичен ресторант предлага безплатна вечеря за бедни и бездомни хора

От началото на ноември столичен ресторант предлага безвъзмездна вечеря за небогати и бездомни. Всеки ден менюто за тях е друго, като се подготвя най-вече с дарения. Броят на потърсилите топла храна всеки ден е друг, най-вече са били 110 души.


Те са там. На улицата. Без дом, само че с вяра. Виждаме ги постоянно. Но по-често отвръщаме взор настрана. Един човек обаче не го прави. Среща се с тях очи в очи. Всеки път, когато им дава топла вечеря.
Мартин Мартинов, притежател на ресторанта: Натъжавам се, тъй като те са признателни на един плик със чорба и ястие, до момента в който има доста хора, които се мръщят на огромни луксове.
Тристепенно меню с артикули най-вече от дарения. Каквото не доближава, Мартин го купува със лични средства. Не е самичък в това начинание. Помага му целият личен състав.

Емилия Стойкова, готвач: Имам предпочитание да оказа помощ на хората, в потребност са. Сега е зимата, мраз, да им сготвим по една топла супичка, по една манджица.
Готви и мисли за тях. И за ориста им.

Емилия Стойкова, готвач: Не се знае кой какво го чака в тоя живот, както си на върха, в един миг може да се случи и на теб същото нещо, тъй че.. би трябвало да се прави положително. Мартин Мартинов, притежател на ресторанта: Много хора, които се нуждаят и доста незаинтересовани българи. Това е моята последна равносметка. Много хора с пари, които не си мърдат пръста, а идват възрастни дами, които подаряват по 1 кг ориз.

 Просията по улиците на София е неразрешена от през днешния ден Просията по улиците на София е неразрешена от през днешния ден
От през днешния ден влиза в действие новата общинска разпоредба за публичния ред в София. Освен повдигането на звук през нощта и сред 2 до 4 следобяд, тя не разрешава и съб...

А топлата чорба сгрява душата на бездомните, както благодарността им топли сърцето на Мартин.
Николина: Добре се усещам, тъй като сме си спокойни. Минем си, вземем си.Георги: Добре, че има такива хора, че да ни хранят по цяла зима.Атанас: В момента съм доста разчувствуван, разбирате ли и просто мога да се разплача.
А на Бъдни вечер бездомните също няма да бъдат забравени - тогава за тях ще бъде приготвена специфична безвъзмездна вечеря.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР