От началото на годината у нас в катастрофи са 336

...
От началото на годината у нас в катастрофи са 336
Коментари Харесай

Сериозен спад на смъртните случаи на пътя отчитат експерти

От началото на годината у нас в произшествия са 336 души. Изгубилите живота си на пътя до 5 октомври са с 121 души по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, като съществена причина за фрапантния спад е лимитираното придвижване поради ограниченията за неразпространение на COVID-19. Това оповестява като се базира на данни, изнесени на 13-та Национална конференция по транспортна инфраструктура, която се организира в Несебър.
1,5 милиарда лева са загубите за страната ни единствено от водачите, които през последните три години са аварирали без в случая да има различен участник в пътното придвижване. Това са над 5 000 лидера, изяснява инж. Иван Табаков от ДАБДП. Благодарение на взетите ограничения за възстановяване на пътната конюнктура и надзор на скоростта, с която се движат водачите през последните 10 години, жертвите на пътя са намалели с 20%, при близо 21% приблизително за Европейски Съюз, добави Табаков.
 България е втора в Европейски Съюз по жертви на произшествия България е втора в Европейски Съюз по жертви на произшествия
България е в челните редици по брой жертви на произшествия – 89 на милион поданици, като пред нея се намира единствено Румъния – с 96...
От началото на годината 660 хиляди са случаите на хванати водачи с превишена скорост, до момента в който за цялата 2019 година броят на записаните такива нарушавания е 770 хиляди Скоростта се оказва основна за запазване на човешкия живот, поради обстоятелството, че при позволената скорост от 140 км/час на автомагистрала спирачният път на лек автомобил е приблизително 150 метра, а за прекъсването му са нужни 7 секунди. При мокра или заледена настилка дистанцията и времето се усилват, обясниха специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР