От началото на годината болница Лозенец има още 18 млн.

...
От началото на годината болница Лозенец има още 18 млн.
Коментари Харесай

Кацаров: 39 млн. лв. дългове има Правителствена болница

От началото на годината болница " Лозенец " има още 18 млн. лева отговорности, към 30 септември финансовият резултат е минус 39 млн. лева. Кой ще заплати тези пари - шефът, който води митинга или данъкоплатците? Това разяснява в коридорите в Народното събрание служебният здравен министър Стойчо Кацаров по повод протеста на чиновниците на болницата днес и заплахата да се спре даже присъственото обучение на студенти в Медицинския университет.

Правителствена болница е в тежко финансово положение, видях някогашния шеф да взе участие в митинга - Любомир Спасов, повтори той.

Единственият риск за сливането на трите дружества за детска болница са отговорностите на Правителствена болница - оставена в този си тип, " Лозенец " ще банкрутира. Задълженията ще се попълнят от държавния бюджет, вашите налози и такси, уточни той.

Няма връзка сред образователния развой в Медицинската академия и сливането на детската болница и Правителствена болница, безапелационен е той. По думите му, студентите ще имат повече благоприятни условия за образование. На везните са две неща - от едната страна болните деца, които от години наред се лекуват в неприятни условия. Първостепенната задача е да решим този проблем, опцията в " Лозенец " е най-хубавото решение, управляващите нямат потребност от привилегия и лична болница. Другият интерес е на управлението на сегашната болница. Аз стоя зад интереса на болните деца, категоричен е Кацаров.

Нищо неприятно няма да се случи от сливането на болничното заведение, безапелационен е Кацаров. Според него има опция някой да построи и нещо друго на мястото на детската болница в Южния парк - мол, казино. Той е безапелационен, че няма съмнения за това решение и има ясни, чисти и кристални учредения да извърши сливането.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР