От началото на 2023 г. там живота си загубиха петима

...
От началото на 2023 г. там живота си загубиха петима
Коментари Харесай

Поставят легнали полицаи на пътя-убиец в Прилеп, Динко от Ямбол вади пари от джоба си да ги финансира

От началото на 2023 година там живота си изгубиха петима души

Комисия и експертна група обследват пътя в сунгурларското село Прилеп, който се трансформира в ковчег за доста хора. 

Само преди по-малко от месец там почина 6-годишно дете, пометено от тир, а роднините му за възмездие заклаха водача Руско. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)
Заради зачестилите произшествия в този сектор, който е част от Ришкия проход, жителите на Прилеп желаят слагането на легнали служители на реда. Кметът Чани Стойчев e изпратил писмо до Областното пътно ръководство в Бургас. В него той отбелязва нуждата от монтирането на изкуствени неравности, защото интензивността от тежкотоварния трафик се усилва, а водачите се движат с висока скорост без да съблюдават рестриктивните мерки в обитаемото място. 

След неговото писмо на място са изпратени специалисти от Областното пътно ръководство и Пътна полиция, с цел да преценяват какви са разновидностите. 

Решено е да бъдат сложени легнали служители на реда на три места за ограничение на скоростта, уличното осветяване също ще бъде усъвършенствано за сигурността на жителите. Желанието е това да стане до края на тази година. Процедурата обаче е извънредно тромава. Динко Вълев от Ямбол, който също е взел участие на огледите на Комисията, е подготвен да финансира изкуствените неравности на пътя, сподели самият той пред Флагман.бг. Съвсем скоро той отвори крайпътно заведение в региона и било в негов интерес да понижат случаите в селото. 

„ Ако страната няма пари и не желае да сложи легнали служители на реда, аз съм подготвен да го направя още в този момент “, споделя той. Дори по този начин обаче процедурата отново е дълга и надали може да се случи до Нова година. 

Катастрофите в с. Прилеп са всекидневие, а смъртните случаи в резултат на случаите се усилват всяка година. Само от началото на 2023 година починалите в този сектор са петима. 

Кметът Чани Стойчев сподели пред Флагман.бг, че чака способените институции да се задействат, с цел да се понижи черната статистика.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР