От началото на 2023 г. руското Министерство на отбраната (МО)

...
От началото на 2023 г. руското Министерство на отбраната (МО)
Коментари Харесай

Лондон: Русия продължава да набира затворници, които да се бият в Украйна

От началото на 2023 година съветското Министерство на защитата (МО) ускори скица за набиране на съветски пандизчии да се бият в Украйна. Вероятно единствено през април 2023 година са се записали до 10 000 наказани.

Това заяви английското министерство на защитата в ежедневния си отчет за войната в Украйна.

От лятото на 2022 година пандизчиите бяха основният набор от новобранци за интервенциите на частната военна компания Wagner Group в Украйна. Въпреки това групата доста евентуално е изгубила достъп до съветската наказателна система през февруари 2023 година, когато обществената й омраза с Министерството на защитата ескалира.

Кампанията на Министерството на защитата за набиране на пандизчии е част от по-широки, интензивни старания на съветската войска да усили числеността си, като в същото време се пробва да избегне въвеждането на нова наложителна готовност, което би било доста непопулярно измежду съветската общност.

Припомняме, че от есента на 2022 година пандизчии за фронта в Украйна. Лошо квалифицираните пандизчии бяха употребявани като в съветските офанзиви. В началото на февруари финансистът на Вагнер, Евгений Пригожин, разгласи, че частната му веонна компания за редиците си.
 Пригожин: Войната превъзпитава пандизчиите
Пригожин: Войната превъзпитава пандизчиите

5000 някогашни пандизчии са помилвани след приключване на контракта с " Вагнер "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР