От началото на 2020 г. до март 2023 г. Столичната

...
От началото на 2020 г. до март 2023 г. Столичната
Коментари Харесай

22 млн. лева дала София на скандална общинска фирма

От началото на 2020 година до март 2023 година Столичната община е сключила със скандално известната своя компания " Софекострой " 33 контракта за общо над 22,1 млн. лв.. Това демонстрира информация на общината във връзка запитване на общински консултант.
ДУМА неведнъж писа за предоставени контракти за работа на общинската компания без публични поръчки. " Софекострой " е новото име на " Чистота Искър ", която към този момент няколко години се ревизира за подозрително прекачване на активността й върху външни реализатори.  
От началото на 2020 г до момента най-скъпият договор с сдружението е за 8,2 млн. без Данък добавена стойност за почистването и поддръжката на паркове, градини и зелени площи към транспортни трасета. Следва възобновеният през 2021 година контракт за същите действия, за което заплащането е съвсем 4,6 млн. без Данък добавена стойност. На трето място по стойност са дейностите по закриването и рекултивацията на депото в Суходол - I стадий, за които общинското сдружение получава 2,3 млн. лв..
В отговора на кмета Йорданка Фандъкова липсва информация с кои външни компании сдружението има контракти и в какво се показват услугите, които то получава от тях. Най-общо се споделя, че " осъществените разноски за услуги, предоставени от външни лица, се регистрират счетоводно по стопански детайл " Разходи за външни услуги ". 
Съвсем неотдавна Столичният общински съвет освободи шефа на сдружението Цветомир Жеков по неговото предпочитание и общината стартира инспекция, която би трябвало да продължи до края на май. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР